Masz problem? Pisz.

Prosze przeczytac dział Forumowe sprawy.
Powodzenia.

Re: Masz problem? Pisz.

Postprzez mati9947 28 lip 2012, o 08:37

W czasie kupna skasowałem błędy i te spisałem co pojawiły się z 10 motogodzin temu. Teraz skasowałem znowu i mam błąd F333, F332, F414. A mógłbyś dokładniej podać gdzie jest ten radar umieszczony czy całkiem z tyłu ciągnika??
Musisz być zalogowany, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
mati9947
 
Posty: 26
Dołączył(a): 7 kwi 2012, o 14:31

Re: Masz problem? Pisz.

Postprzez admin 28 lip 2012, o 09:39

Tylk 414 jest wazny. Brak sygn. z radaru . Nie mam zdjecia mam tylko rys .Ale to jedyne urzadzenie umocowane ukosnie.
Musisz być zalogowany, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
admin
Administrator
 
Posty: 278
Dołączył(a): 17 lis 2011, o 22:00

Re: Masz problem? Pisz.

Postprzez mati9947 30 lip 2012, o 21:36

ok dzięki już wiem gdzie to jest z prawej strony pod schodami, jutro rozłącze i sprawdzę bo tak nagle przestał działać wsteczny bieg i niby od niczego a mam tam umieszczony zawór od sprężarki i olej tam wywala może zware robi lub coś
mati9947
 
Posty: 26
Dołączył(a): 7 kwi 2012, o 14:31

Re: Masz problem? Pisz.

Postprzez mati9947 30 lip 2012, o 21:52

A można jakoś ten radar obejść (np na krótko ) żeby go całkiem odłączyć i nie pokazywał % SLIP ALARM. Bo jak odpalam ciągnik i stoi to odrazu mi to wyskakuje
mati9947
 
Posty: 26
Dołączył(a): 7 kwi 2012, o 14:31

Re: Masz problem? Pisz.

Postprzez lukas64 31 lip 2012, o 15:31

Mój new Holland 8160 już ruszył i wyświetla się błąd f2
lukas64
 
Posty: 8
Dołączył(a): 27 mar 2012, o 10:21

Re: Masz problem? Pisz.

Postprzez mati9947 31 lip 2012, o 19:15

Odłączenie radaru i przeczyszczenie nic nie pomogło. Wezwałem serwisanta i zobacze co powie jak przyjedzie. Bo jak przejade kilka metrów do przodu i przełącze do tyłu to ciągnik jedzie do tyłu i po pewnym czasie jak przełącze do przodu i do tyłu to nie jedzie i tak w kółko ( do przodu też nieraz nie jedzie).
mati9947
 
Posty: 26
Dołączył(a): 7 kwi 2012, o 14:31

Re: Masz problem? Pisz.

Postprzez admin 3 sie 2012, o 19:53

Wlasnie mam na warsztacie taki ciagnik z 99 r.Podlączyłem kompa i wychodzi że radar nie może powodowac błędu krytycznego(takiego który wyłącza skrzynie biegów).Trzeba wykasowac jeszcze raz wszystkie blędy i pojezdzic ostro. Muszą sie nadpisac nowe błędy skrzyni. Na 90 % to problem z ktoryms elektrozaworów skrzyni który sie nie domyka,lub ma przeciek i nie zaciska któres ze sprzegiel.10% to zle sterowanie z kompa(może pomóc ponowna kalibrtacja skrzyni)
admin
Administrator
 
Posty: 278
Dołączył(a): 17 lis 2011, o 22:00

Re: Masz problem? Pisz.

Postprzez admin 3 sie 2012, o 20:13

Lukas 64- blad f 02 oznacza złą klaibrac je sprzegieł wolno-szybko.Wkonaj całąkalibracje skrzyni i powinno byc dobrze.
admin
Administrator
 
Posty: 278
Dołączył(a): 17 lis 2011, o 22:00

Re: Masz problem? Pisz.

Postprzez lukas64 3 sie 2012, o 20:21

Dzięki za informacje a mógłbyś podpowiedzieć jak należny je wy kalibrować bo w mniejszych wiem jak to zrobić a w tym trochę nie do końca.
lukas64
 
Posty: 8
Dołączył(a): 27 mar 2012, o 10:21

Re: Masz problem? Pisz.

Postprzez mati9947 6 sie 2012, o 08:35

Serwisant jeszcze nie dojechał :(. I coś mi się zdaje że bedzie to złe sterowanie z kompa bo w sobote wziąłem go do agregatu scierniskowego i na wolnych obrotach obrotomierz wariował i pokazywał raz 1600 obrotów 1530, 1260 i tak różnie więc chyba komp zwariował. Odłączyłem akumulator i też nic to nie pomogło. A jeszcze jak byś mógł mi podać pełną kalibracje podnośnika to był bym wdzięczny
mati9947
 
Posty: 26
Dołączył(a): 7 kwi 2012, o 14:31

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do New Holland-Ford


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość

cron