TM 150 WOM

Prosze przeczytac dział Forumowe sprawy.
Powodzenia.

TM 150 WOM

Postprzez Matijas46 30 maja 2015, o 20:59

Witam posiadam TM150 od pewnego czasu jest problem z walkiem. Na poczatku wylonczyl wom odczekalem chwilke i zalaczyl ale teraz nic wyswietla kod P38 P34 P22 przy odpalaniu nie zaswieca sie kontrolka
Serwis byl kilkutrotnie i tylko czyszcza styki i kalibruja i dziala a jak zajade na pole chodzi do pierwszego wylonczenia i znow to samo
Prosze o pomoc jestem zalamany.
Matijas46
 
Posty: 7
Dołączył(a): 26 mar 2015, o 16:52

Re: TM 150 WOM

Postprzez figus2 30 maja 2015, o 21:33

A tak z ciekawości zapytam, ile kasują za taką kalibrację?
figus2
 
Posty: 33
Dołączył(a): 31 mar 2013, o 11:46

Re: TM 150 WOM

Postprzez admin 31 maja 2015, o 09:14

P 22 elektromagnes napedu przedniego zablokowany w położeniu włączony
P34 włącznik wom-u na blotniku zwarcie do masy lub przerwa w obwodzie.
P 38 włącznik wom-u w kabinie i na błotniku zadziałały jednocześnie(mniej niz 2 s przerwy,komp jest zaprogramowany tak że nie mozna uzyc różnych wyłaczników wom-u wczesniej niz po 2 sekundach.
Według mnie problem jest albo z kablami idącymi do wyłączników na blotnikach albo same wyłączniki.
O calibracji wom-u w TM 150 to ja pierwszy raz słysze... .
admin
Administrator
 
Posty: 278
Dołączył(a): 17 lis 2011, o 22:00

Re: TM 150 WOM

Postprzez Matijas46 31 maja 2015, o 12:48

Bardzo dziekuje ale prosze powiedz co moze byc bo przy odpalaniu silnika dioda od WOM-u nie zapala sie.
Matijas46
 
Posty: 7
Dołączył(a): 26 mar 2015, o 16:52

Re: TM 150 WOM

Postprzez figus2 1 cze 2015, o 09:39

Masa?
figus2
 
Posty: 33
Dołączył(a): 31 mar 2013, o 11:46

Re: TM 150 WOM

Postprzez Matijas46 26 sie 2015, o 12:17

Sprawdzilem kable kable na blotnikach wszystko ok izolacje ok nic nie przetarte
Ciagle problem na zimnym silniku dziala 30 min wom a jak sie zagrzeje to wylancza pi czym zatrzymuje silnik czekam 10 min i czasem wlonczy a czasem nie ale po kilku dniach znow wlancza.
Czy w tym ciagniku jest takie urzadzenie jak ,,modulator,, czy moze to byc przyczyna?
Prosze powiedz gdzie to moge znalezc?
Z powazaniem.
Matijas46
 
Posty: 7
Dołączył(a): 26 mar 2015, o 16:52

Re: TM 150 WOM

Postprzez figus2 26 sie 2015, o 15:49

Może pada sterownik WOM? I jak złapie temp. to rozłacza
figus2
 
Posty: 33
Dołączył(a): 31 mar 2013, o 11:46

Re: TM 150 WOM

Postprzez Matijas46 28 sie 2015, o 16:02

Niestety wymienilem wloncznik od wom i jest tak samo zcielem 2 ha lucerny i przejechalem na lake i po 30 min sie wylonczylo po godzinie znowu wlonczyl i po 10 min pracy wylonczyl.
Zamowilem stycznik nowy bo stary sie grzeje
Prosze o pomoc.
Matijas46
 
Posty: 7
Dołączył(a): 26 mar 2015, o 16:52

Re: TM 150 WOM

Postprzez Matijas46 28 sie 2015, o 16:06

Teraz wybija kod P38 i P36
Matijas46
 
Posty: 7
Dołączył(a): 26 mar 2015, o 16:52

Re: TM 150 WOM

Postprzez figus2 1 wrz 2015, o 21:39

Nie miałem na myśli włącznika tylko sterownik WOM
figus2
 
Posty: 33
Dołączył(a): 31 mar 2013, o 11:46

Następna strona

Powrót do New Holland-Ford


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości

cron